22 Aralık 2018 Cumartesi

Canan Karatay ''İlaçsız Olduğu İçin Mut Zeytinyağı İçeceğiz''

CANAN KARATAY ''İLAÇSIZ OLDUĞU İÇİN MUT ZEYTİNYAĞI İÇECEĞİZ''

15 milyon zeytin ağacı varlığıyla adından söz ettiren ve ilaçsız zeytin yetiştiren Mut yöresinde geleneksel yapılan 4. Mut Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu' na Canan KARATAY konuk oldu. Canan Karatay Mut' u çok sevdiğini, Mut Zeytini' ne ve Mut Zeytinyağı' na sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.

Canan Karatay ''Mut' tan Zeytin Alınıp Başka Markalarla Piyasaya Sürülüyor''
Canan Karatay '' Mut' tan Zeytin Alınıp Başka Markalarla Piyasaya Sürülüyor''

BETON AĞAÇ YERİNE ZEYTİN AĞACI DİKİN

Zeytinyağını halka ulaştırmak zorunda olduğumuzu, sağlımızı korumak mecburiyetinde olduğumuzu söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay, bütün kurumları hiç ayrılık yapmadan zeytincileri ve tarımı desteklemeye çağırdı. Karatay, “Beton ağaç dikmeyin, zeytin ağacı dikin” dedi.

ZEYTİN ÇOK GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDANDIR

Zeytinin çok önemli ve çok güçlü bir antioksidan olduğunu belirten Prof. Karatay, zeytin ve zeytinyağının faydalarını şöyle sıraladı: “Mide ülserini tedavi eder. Bilirsiniz bağırsaklarımız çok önemli, bağırsaklarımız ikinci beynimizdir. Bağırsaklarımız 12 metre boyundadır ve bağırsaklarda olan bütün sıkıntıları götüren zeytinyağıdır. En doğal antibiyotik olduğunu söylüyorum. Bağışıklık sistemini, özellikle çocuklarda güçlendirir, yaşlılarda bağırsakların çalışmasını sağlar.

Canan Karatay ''İlaçsız Olduğu İçin Mut Zeytinyağı İçeceğiz''
Canan Karatay ''İlaçsız Olduğu İçin Mut Zeytinyağı İçeceğiz''

İLAÇSIZ OLDUĞU İÇİN MUT ZEYTİNYAĞI İÇECEĞİZ

Zeytin en önemli probiyotiktir. Probiyotik tabletlere para vereceğinize zeytinyağı içeceğiz. Hangi zeytinyağını içeceğiz; ilaçsız olduğu için Mut zeytinyağını içeceğiz. Maalesef Mut’tan zeytin alınıp başka markalarla piyasaya sürülüyor. Buna da çok üzülüyorum. Mümkün olduğu kadar sahip çıkın, izin vermeyin.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder