3 Aralık 2018 Pazartesi

Zeytin ve Zeytinyağında Türkiye'nin Başkentiyiz

Dünya’ da ilk zeytin hasadının gerçekleştirildiği Mut ilçesinde, Mut Belediyesi, Mut Kaymakamlığı ve Mut' ta faaliyet gösteren zeytin ve zeytinyağı firmaları tarafından düzenlenen; 4. Mut Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu; ünlü Kardiyolog Prof. Dr. Canan Karatay’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz:
''Zeytinde ve Zeytinyağında Türkiye'nin Başkentiyiz'' dedi.
Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, 4. Mut Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu' ndaki konuşmasında, Mersin tarımının ilk beş sıradaki ürününün Mut menşeili ve Mut’ta üretildiğini belirtti. “Mersin’de tarım dendiği zaman her zaman Mut akla geliyor” diyen Başkan Yılmaz, “Mut ilçemiz genelinde 12 milyon 500 bin zeytin ağacı var. Mut tarih boyunca tarıma önem vermiş, üretmiş, kaliteyi yakalamış, artık zirvede. Bundan sonra hayatımızda, reklama, markalaşmaya ve Dünyaya Türkiye’ye tanıtma sektörüne girmek zorundayız. Zirvedeyiz; ama bugünden sonra Mut Zeytini' nin marka haline gelmesi için programları arttırmalıyız, emek çekmeliyiz, hep beraber ayağa kalkmalıyız” dedi.



Mut zeytininin Dünyada bir numara olduğunu söyleyen Yılmaz, “Bunun üzerine vurgu yaparak, bu yolda ilerlemeliyiz. İklimin verdiği avantajla, asidi en düşük, damak aroması en yüksek ve ilaç atılmadan Türkiye’de tarımın yapıldığı tek ilçeyiz. Mut Türkiye’nin zeytinde ve zeytinyağında başkentidir ve öyle kalacaktır” şeklinde konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder