5 Kasım 2018 Pazartesi

Canan Karatay Gözyaşlarını Tutamadı

Dünya’ da ilk zeytin hasadının gerçekleştirildiği Mut ilçesinde, Mut Belediyesi, Mut Kaymakamlığı ve Mut' ta faaliyet gösteren zeytin ve zeytinyağı firmaları tarafından düzenlenen; 4. Mut Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu; ünlü Kardiyolog Prof. Dr. Canan Karatay’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Mut zeytini ve Mut Zeytinyağının üstün özelliklerinin dile getirildiği; Mut Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu' nda, Mut zeytinlerinin ilaçlanmadığına değinildi. İlaçsız zeytin yetiştiren Mut ilçesinde yapılan Mut Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu coşkulu bir kalabalıkla gerçekleştirildi.

KARATAY GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

İlaçsız zeytin yetiştiren Mut yöresinde geleneksel yapılan 4. Mut Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu' na konuk olan Canan KARATAY, her yıl olduğu gibi bu yıl da konuşmasına başlarken gözyaşlarını tutamadı. Konuşmasına başlamadan önce duygulanan Canan Karatay Mut' u çok sevdiğini, Mut zeytinine ve Mut zeytinyağına sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi.



ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI HASTALIKLARI ÖNLER

4. Mut Zeytinyağı ve Zeytin Sempozyumunun konuğu; ünlü Kardiyolog Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı konuşmada zeytin ve zeytinyağının faydalarından bahsetti. Sağlıklı beslenme ile ilgili hazırladığı kitapları ve kendi adıyla anılan diyeti (Karatay Diyeti) ile tanınan Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay, zeytin ve zeytinyağının bir çok hastalığı önlediğini söyledi. Özellikle, Mut Zeytinlerinin ilaçlanmadığını dile getiren Canan Karatay, “Bugün zeytin ve zeytinyağı sempozyumunun 4’üncüsünü kutluyoruz. Bin 300 yaşındaki zeytin ağacından ben de toplamıştım. Hakikaten altın suyudur. Ben her zaman söylüyorum, zeytin altındır zeytinyağı altın suyudur. Eğer bu ülkede zeytin meyvesi ve zeytin meyvesinin suyu olan zeytinyağı kullanımı artarsa, hastalıkları önler hiçbir hastalık kalmaz” dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder