27 Şubat 2013 Çarşamba

ABAŞ: ''Mut' ta Zeytincilik Bir Gelenek''



 Mut İlçe Gıda ve Tarım Hayvancılık Müdürü Sn.O.Levent ABAŞ, bu yıl yedincisi düzenlenen geleneksel Mersin Uluslararası Gıda, Gıda Teknolojileri ve Paketleme fuarını ziyaret etti.

 Fuar ziyareti sırasında İzorya Zeytinyağı standına konuk olan ABAŞ, Mut zeytini ve Mutzeytinyağı konusunda yaptıkları çalışmalara değinerek, Mut’ ta bulunan 1300 yaşındaki anıt zeytin ağacına dikkat çekti. Mut ilçesinde zeytinciliğin bir gelenek olduğunu vurgulayan Mut İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Sn.O.Levent ABAŞ, 10 milyon zeytin ağacı varlığıyla Mut’ un ciddi bir potansiyele ulaştığı konusuna işaret etti.


 İlaçsız zeytin yetiştiren bir bölge olması bakımından, Mut ilçesinin zeytinine ve zeytinyağına büyük talep oluştuğunu söyleyen ABAŞ, Mut Zeytinyağının tanıtımı ve geliştirilmesine yaptığı katkılardan dolayı İzorya zeytinyağına teşekkür etti. İzorya Zeytinyağı Fabrikası bünyesinde kurulan zeytinyağı laboratuvarının da zeytinciliğin ilerlemesi açısından önemli bir gelişme olduğunu dile getiren ABAŞ, ayrıca zeytinyağlı kozmetik ürünlerinin de Mut zeytini ve zeytinyağı sektörüne ivme kazandıracak önemli bir gelişme olduğunu dile getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder