9 Aralık 2019 Pazartesi

Gürsel Aydın: "Sağlık Zeytinden, Zeytin Mut' tan"

Zeytin ve zeytinyağı sektörü 2019-2020 zeytin ve zeytinyağı sezonunda 15 milyon zeytin ağacı varlığı ile Türkiye’nin en önemli zeytin üretim bölgelerinden Mersin’in Mut ilçesinde Zeytin ve Zeytinyağı Ortak Akıl Toplantısı’ nda bir araya geldi.

Gürsel Aydın: "Sağlık Zeytinden, Zeytin Mut' tan"
Gürsel Aydın: "Sağlık Zeytinden, Zeytin Mut' tan"


Mut Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, “Sağlık Zeytinden, Zeytin Mut’tan” sloganı ile Mut zeytini ve Mut Zeytinyağı’ nı tanıtıyoruz. Türkiye genelinde zeytinyağı ile ilgili alınan 11 coğrafi işaretten bir tanesinin “Mut Zeytinyağı” olduğunu dile getirdi. Aydın, “Bundan sonra zeytinyağı ambalajlarında Türkiye haritasını içeren menşe işareti ve Mut Zeytinyağı Logosu kullanılacak” dedi.
MUT ZEYTİNYAĞI SAĞLIĞA FAYDALI BİLEŞENLER AÇISINDAN ZENGİN

Mut’un iklim özelliklerinden dolayı Mut Zeytini’ nin ilaçsız üretildiğini anlatan Aydın, “Mut zeytini ilaçsız olup, sofralık olarak erken hasat edilmektedir, yeşil hasat sayesinde sağlığa faydalı bileşenler açısından çok zengin zeytinyağı üretiyoruz. Dünya’da ilk zeytin hasadı Mut’ta yapılmaktadır. Dünyadaki 80 zeytin ağacından bir tanesi Mut’ta bulunmaktadır” diyerek sözlerini noktaladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder