30 Eylül 2018 Pazar

ALMAN TURİSTLER MUT ZEYTİNİNE BAYILDI

ALMAN TURİSTLER MUT ZEYTİNİNE BAYILDI

Mersin’in zeytin ve zeytinyağıyla ünlü şirin ilçesi Mut’a gelen Alman turist kafilesi, Mut zeytini
ve zeytinyağının tadına baktı.


Mut’un tarihi ve turistik yerlerinden Yerköprü Şelalesi ve Alahan Manastırı'nı ziyaret eden Alman
turist kafilesi, ilçede zeytin ve zeytinyağı üretimi yapan İzorya Zeytinyağı Fabrika satış mağazasına
uğradı. Burada ilaçsız ve doğal yöntemlerle üretimi yapılan Mut zeytininin ve zeytinyağının tadına bakan
Alman turistler, ürünlerin nefaseti karşısında hayranlıklarını gizleyemediler. Mut zeytini ve Mut zeytinyağının
çok leziz ve nefis olduğunu belirten Alman turistler, bol bol alışveriş yaptılar.
Ardından, İzorya Zeytinyağı Fabrikasını gezen kafile, Mut zeytinyağı üretimini yerinde görerek,
firma yetkilisi Erdoğan Şentürk’ten üretimle ilgili bilgi aldı.


MUT ZEYTİNİ ÜRETİLİRKEN TARIM İLACI KULLANILMIYOR...

Mut zeytini, zeytinyağı ve üretimi konusunda turist kafilesini bilgilendiren Erdoğan Şentürk, Mut
yöresinde üretilen zeytinlerin tarım ilacı kullanılmadan üretildiğini aktardı. Şentürk, “Mut yöresinin
kendine has iklim özellikleri sayesinde hiç tarım ilacı kullanmadan zeytin üretilir. Dünya’da eşine
ender rastlanan bir olay. Zeytin yetiştiren diğer yörelerde her sezon en az 7 kere ilaç yapılıyor. Bu
özelliğiyle ilaçsız zeytin sadece Mut’ta yetişir. Sloganımız ise ‘Sağlık Zeytinden Zeytin Mut’tan” dedi.


MUT ZEYTİNİ LEZİZ VE ÜST KALİTEDE

Mut yöresinin kendine has iklimi ile hem leziz, hem de üst kalitede zeytinyağı üretilmesine olanak
sağladığını belirten Şentürk, şöyle konuştu: “Dünya’nın ilk zeytin hasadı Mut’ta gerçekleşmektedir,
bu sayede ürettiğimiz zeytinyağlarının çok büyük bir kısmı erken hasat edilen zeytinlerden
yapılmaktadır. Erken hasat edilen zeytinlerden elde edilen zeytinyağı; sağlığa yararlı bileşenler,
polifenoller bakımından çok zengin olmaktadır.” Şentürk: '' Ayrıca, Mut zeytinyağı ile bu yıl yurtdışından
6 kalite ödülü aldık'' dedi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder