30 Haziran 2018 Cumartesi

Mut Zeytin ve Zeytinyağı Şenliği İçin Geri Sayım Başladı

Mut Zeytin ve Zeytinyağı Şenliği İçin Geri Sayım Başladı

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Geleneksel Mut Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu için Mut Kaymakamlığı'nda toplantı düzenlendi.



Mut Kaymakamı Mehmet Ali AKYÜZ başkanlığında gerçekleşen toplantıya, Mut Belediye Başkanı Nebi YILMAZ, Mut Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ekrem BAYIR, Mut Ziraat Odası Başkanı Hıdır KAR, Mut Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yusuf KÖĞCE ve Mut' ta faaliyet gösteren Zeytin Zeytinyağı firmalarının temsilcileri katıldı.
Toplantıda ilk olarak Geleneksel Mut Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu' nun isminin değiştirilmesi gündeme geldi. Mut Zeytin ve Zeytinyağı Sempozyumu' nun yeni adı: Mut Zeytin ve Zeytinyağı Şenliği Olarak Değiştirildi. 

İlaçsız zeytin yetiştiren kentte yapılacak Zeytin ve Zeytinyağı Şenliği kapsamında, yol güzergahında belirlenecek, şehrin giriş ve çıkışında bulunan iki noktaya; Mut Zeytinyağı ve Mut Zeytini konseptinde iki totem tabela yapılması kararlaştırıldı. Tabelalarda ''Sağlık Zeytinden, Zeytin Mut' tan'' ve ''İlaçsız Zeytin Mut' ta Yetişir'' gibi vurgular yapılacak.

Mut Zeytin ve Zeytinyağı Şenliği' nde yapılacak etkinliklerle ilgili fikir alış-verişinde bulunulan toplantıda; dünyanın ilk zeytin hasatının Mut' ta gerçekleşmesi, Mut Zeytini ve Mut Zeytinyağının üstün kalite özelliklerinin daha geniş kitlelere tanıtılması hususunda görüş birliğine varıldı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder