- Zeytin hasat zamanı yağ randumanını etkileyen en önemli unsurlardan biridir. Maksimum verimi almak için zeytininizin olgunlaşmasını bekleyiniz.
- Ağaç dibinden toplanan, önceden dökülmüş zeytinler, ağaç üzerinden toplanan zeytinlerden daha kalitesizdir. Bu nedenle; toprakla temas eden zeytinleri, ağaçtan toplanan zeytinlerden ayırınız. Dip zeytini, yağ kalitesini olumsuz etkiler.
- Toplanan zeytinler, hava almayan çuvallara konulduğunda; yumuşamakta, küflenmekte ve özelliğini yitirmektedir. Bu tip zeytinlerden elde edilecek yağın asit değeri yükselecektir. Bu nedenle, zeytinlerinizi hava alan kasalarda taşıyınız.
- Hasat edilen zeytinlerin bekletilmesi; yağ kalitesi ve asit oranı açısından istenmeyen bir durumdur. Bu nedenle, zeytinler toplandıktan sonra bekletilmeden fabrika sıkım işlemi gerçekleştirilmelidir.
- Elde ettiğiniz zeytinyağının efsafını ve tazeliğini korumak için, ışık almayan bir yerde, özel paslanmaz çelik tanklarda muhafaza ediniz.
Zeytin ve Zeytinyağı, naturel sızma zeytinyağı, naturel zeytinyağı, naturel birinci zeytinyağı, doğal zeytinyağı, zeytinyağ, zeytin yağı, mut zeytinyağı, mut zeytinyağ, mut zeytin yağı, organik zeytinyağı, sızma zeytinyağı, riviera zeytinyağı, erken hasat zeytinyağı, soğuk sıkım zeytinyağı, zeytin, siyah zeytin, yeşil zeytin, az tuzlu zeytin, tuzsuz zeytin, mut zeytini, gemlik zeytini, ayvalık zeytini, ayvalık zeytinyağı
2 Temmuz 2013 Salı
ZEYTİN ÜRETİCİLERİ İÇİN ZEYTİNYAĞI ÜRETMENİN PÜF NOKTALARI:
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder