28 Nisan 2012 Cumartesi

KEÇİBOYNUZU HARNUP UNU




İçindekiler: Öğütülmüş çekirdeksiz keçiboynuzu meyvesi
Pasta ve kek yapımında keçiboynuzu unu kullanabilirsiniz.
Harnup ununu sıcak ya da soğuk süte karıştırarak kullanabilirsiniz.
Keçiboynuzu kahvesini sıcak ya da soğuk suya karıştırarak kullanabilirsiniz.

100 gram keçiboynuzu (harnup) unundaki enerji ve besin değerleri:
Enerji: 200-230 kcal
Yağ: % 0.5 - % 1

Keçiboynuzu Unlu Cevizli Kek Tarifi:

Malzemeler.
3 Yemek kaşığı harnup unu
1 Su bardağı şeker
2 Yumurta
2 Su bardağı un
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Paket vanilya
1 Paket kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz içi

Yumurtaları derin bir kaba kırın ve şekerle birlikte mikser yardımıyla çırpın. Ardından süt, un, sıvı yağ, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyerek çırpmaya devam edin. Çırptığınız karışımın yarısına 3 kaşık keçiboynuzu unu ekleyerek çırpın. Diğer yarısına ise ceviz içini ekleyerek karıştırın. Daha sonra, yağladığınız kek kalıbının içerisine bir kepçe harnup unu ile yaptığınız karışımdan, bir kepçe ceviz içi ile yaptığınız karışımdan olacak şekilde koyun. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırına koyarak pişirin.
Afiyet olsun...

Keçi Boynuzlu Sütlü Enerji İçeceği Tarifi:

1 kupa sütün içerisine 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu unu koyarak kaynayana kadar pişirin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder