Mersin'in zeytin ve zeytinyağıyla ünlü ilçesi Mut’a gelen Amerikalı turistler, İzorya zeytin ve zeytinyağı fabrikasını ziyaret ettiler. Alahan Manastırı ve Yerköprü Şelalesi ve Laal Paşa Camii gibi eşsiz güzellikleri barındıran Mut ilçesini gezen Amerikalılar, zeytin ve zeytinyağı üretimiyle ilgili bilgi aldılar. Fabrika turu sonrasında Mut zeytini ve Mut zeytinyağının tadına bakan turistler, ilaçsız yetiştirilen Mut zeytinine doyamadılar. Amerikalı turistlerin ilgisini özellikle kekiklizeytinyağı çekti.
Zeytin ve Zeytinyağı, naturel sızma zeytinyağı, naturel zeytinyağı, naturel birinci zeytinyağı, doğal zeytinyağı, zeytinyağ, zeytin yağı, mut zeytinyağı, mut zeytinyağ, mut zeytin yağı, organik zeytinyağı, sızma zeytinyağı, riviera zeytinyağı, erken hasat zeytinyağı, soğuk sıkım zeytinyağı, zeytin, siyah zeytin, yeşil zeytin, az tuzlu zeytin, tuzsuz zeytin, mut zeytini, gemlik zeytini, ayvalık zeytini, ayvalık zeytinyağı
9 Nisan 2014 Çarşamba
20 Mart 2014 Perşembe
ONUR AKIN MUT ZEYTİNİNİN TADINA BAKTI
Ünlü Sanatçı Onur Akın, Mersin' in zeytini ve zeytinyağıyla ünlü şirin ilçesi Mut' ta gerçekleştirdiği konser sonrası, Mut ilçesinde üretilen zeytinlerin tadına baktı. Ekip arkadaşlarıyla beraber İzorya Zeytin ve Zeytinyağı tesislerini ziyaret eden Onur Akın, üretimle ilgili bilgiler aldı.
Etiketler:
mut zeytini,
mut zeytinyağı,
onur akın,
zeytin,
zeytinyağı
12 Mart 2014 Çarşamba
ÜNLÜ SANATÇI DENİZ ORAL MERSİN TARIM FUARINI ZİYARET ETTİ
6-9 Mart 2014 Tarihleri arasında Mersin Yenişehir Fuar Alanı' nda gerçekleştirilen Mersin 9. Uluslararası Tarım Fuarı sona erdi. Fuarda ilgi çeken ürünlerin başında zeytin ve zeytinyağı yer aldı. Ünlü sanatçı Deniz ORAL' da fuarın ziyaretçileri arasındaydı.
Etiketler:
deniz oral,
mersin fuarı,
mersin tarım fuarı,
tarım fuarı,
zeytin,
zeytinyağı
15 Aralık 2013 Pazar
MALEZYALI MÜHENDİSLER DE ZEYTİNYAĞINDA MUT DEDİ
Malezyalı mühendisler, zeytini ve zeytinyağıyla ünlü şirin ilçe Mut’ u ziyaret ettiler.
Mut zeytini ve Mut zeytinyağını yerinde inceleyen Malezyalı mühendisler, İzorya Zeytin ve Zeytinyağı tesislerini gezdiler.
Tesislerde dikkatle incelemelerde bulunan Malezyalı mühendisler, üretim konusunda detaylı teknik bilgi aldılar.
Mut ilçesinde zeytin tarımının ilaçsız yapılmasına şaşıran Malezyalı Mühendisler, Mut zeytinyağına ve Mut zeytinine hayran kaldılar.
Malezyalı mühendis grubu ardından Alahan Manastırını gezmek istediklerini belirttiler.
Ayrıca Akdeniz Bölgesini İç Anadolu’ ya bağlayan, 1650 metre yüksekliğindeki Sertavul geçidinde, kartopu keyfine doğru yol aldılar.
2 Aralık 2013 Pazartesi
Mut Zeytinyağına Amerikalıların Yoğun İlgisi
Mersin’ in zeytin ve zeytinyağı ile ünlü şirin ilçesi Mut’ ta tarihi yerleri gezmek için gelen Amerikalı turistler, İzorya Zeytinyağı ve Zeytin Tesislerini gezdi.
Zeytin boylama makinesiyle turlarına başlayan Amerikalı turistler, daha sonra zeytinyağı üretim, zeytinyağı depolama ve şişeleme bölümünü dikkatle incelediler.
İlaçsız yetiştirilen Mut Zeytini ve Mut Zeytinyağının üretimini yerinde gören turistler, Mut’ a ve Mut zeytinyağına hayran kaldılar.
Mut’ ta Alahan Manastırı ve çeşitli tarihi yerleri gezen Amerikalı turist kafilesi özellikle doğal zeytinyağlı kozmetik ürünleri ile ilgilendiler.
27 Ekim 2013 Pazar
9 Ekim 2013 Çarşamba
Zeytinin Zeytinyağına Yolculuğu
Hasat edilen zeytinler boylarına göre ayrılmak üzere zeytin eleklerinde elenir (zeytin boylama makinesi)
Elenen zeytinlerin iri olan kısımları sofralık zeytin, küçükleri ise yağlık zeytin olarak ayrılır.
Yağlık zeytinler fabrikaya girmek üzere bir hazneye dökülür ve zeytinin zeytinyağına dönüşme serüveni başlamış olur.
Bir bant aracılığıyla harekete başlayan zeytinler yolda bir aspiratör sayesinde dal ve yapraklarından ayrılır.
Ardından yıkama bölümüne geçen zeytinler burada güzelce yıkanarak kırıcılara doğru yol alır.
Zeytin kırıcılarında doğal olarak hamur haline gelen zeytinler yoğrulmaya bırakılır. Yoğurma işleminde kıvama gelen zeytinlerden, zeytinyağı artık çıkmaya hazırdır.
Zeytinlerden elde edilen zeytinyağı, artık çelik tanklarda dinlenmeye bırakılacaklardır.
Dinlenen zeytinyağı filtre edilerek, şişelenir ve sofralarımıza vazgeçilmez lezzetlerini ve sağlığını sunar.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)