13 Mayıs 2013 Pazartesi

ZEYTİNYAĞINI YERİNDE İNCELEYEN ÇİFTEPALA’ DAN TAM NOT


Zeytin ve zeytinyağında her geçen gün kendini geliştiren ve rekolteyi arttıran Akdeniz bölgesinin öne çıkan ilçesi Mut, on milyon adet zeytin ağacı varlığıyla ve ilaçsız zeytin üretebilmesiyle ön plana çıkıyor. Gün geçtikçe artan rekolte kaliteyi de beraberinde getirerek, ödüller alan zeytinyağı firmalarını beraberinde getiriyor. Mut ilçesinde zeytin ve zeytinyağı sektörü gelişirken, zeytinyağlıdoğal kozmetik ürünler (zeytinyağlı şampuanzeytinyağlı saç kremizeytinyağlımasaj yağızeytinyağlı el kremizeytinyağlı yüz kremizeytinyağlı sıvı sabun vb…) ve tamamen elde yapılan zeytin ağacından ev gereçleri, zeytin ağacından süs eşyaları da görülmeye değer.


  Geçtiğimiz günlerde zeytinyağını Mut’ ta yerinde inceleyen Mersin Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir ÇİFTEPALA, memnuniyetini dile getirdi. Tarıma bu yıl 8 milyon TL. destek verdiklerini söyleyen ÇİFTEPALA, Mut ilçesinin zeytinyağı ve zeytin konusunda çok ilerlediğini, potansiyelin arttığını sözlerine ekledi. İzorya Zeytinyağı fabrikasını inceleyen Kadir ÇİFTEPALA; ‘‘ gerçekten mükemmel bir tesis, özellikle zeytinyağını saklama ve tasnifleme koşulları ve tam donanımlı zeytinyağı laboratuarı bakımından örnek bir zeytinyağı tesisi’’ şeklinde konuştu. Zeytinyağlı kozmetik ürünlerini de inceleyen ÇİFTEPALA, kendisinin de bir zeytinyağı tutkunu olduğunu, zeytin ve zeytinyağının insan için hayati önem taşıdığını dile getirerek, İzorya Zeytinyağı yetkililerini tebrik etti.

6 Mayıs 2013 Pazartesi

Cengiz Küçükayvaz’ ın Zeytin ve Zeytinyağı Merakı:






 Geçtiğimiz günlerde Paran Mı Var Derdin Var adlı oyunlarını Mut ilçesinde sergileyen Cengiz KÜÇÜKAYVAZ Tiyatrosu oyuncuları; zeytin, zeytinyağı, kayısı ve eriği ile meşhur, Mersin’ in şirin ilçesi Mut’ta bol bol gezme fırsatı buldular. Şehirde esnafları da ziyaret eden ekibin son durağı bir zeytinyağı fabrikası oldu. Zeytin ve zeytinyağı üretimi ile ilgili bilgiler alan Cengiz KÜÇÜKAYVAZ, Mut zeytininin ve mut zeytinyağının tadına baktı. Mut ilçesinin son derece doğal birçok ürünü olduğunu dile getiren KÜÇÜKAYVAZ, Mut zeytinyağının aromasını çok beğendiğini ifade etti. Zeytinyağından yapılan özel kozmetik ürünleri de inceleyen Cengiz KÜÇÜKAYVAZ ve ekibi daha sonra hayranlarıyla fotoğraf çektirdi.