4 Mart 2020 Çarşamba

MUT ZEYTİNİ GEN BAHÇESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI:

MUT ZEYTİNİ GEN BAHÇESİ İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI:

Mut Zeytini Gen Bahçesi için ön hazırlıklar başladı. Mut Zeytini Gen Bahçesi tesis etmek üzere Mut ilçesi' ne gelen teknik ekip, çeşitli ziyaretlerde bulundu. İzmir Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü' nden gelen teknik kadro, Mut Zeytini Gen Bahçesi tesis edilebilecek alanları gezerek, tespitlerde bulundular.

Geçtiğimiz günlerde Mersin Valisi Ali İhsan Su Başkanlığında gerçekleşen Mut Zeytin Sektörü Toplantısı' nda; Mut Zeytini Gen Bahçesi tesis edilmesi yönünde karar alınmıştı. Bu kapsamda tesis edilecek Zeytin Gen Bahçesi için çalışmalar hız kazandı.

Mut Zeytini Gen Bahçesi Tesisi İçin Çalışmalar Başladı


Mut Zeytini Gen Bahçesi İçin İzorya' ya Ziyaret:

Mut Zeytini Gen Bahçesi için başlayan hazırlıklar kapsamında, Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü tarafından görevlendirilen teknik ekip; konu ile ilgili fikir alış-verişinde bulunmak için İzorya Zeytinyağı tesislerini ziyaret ettiler. Şirket yetkilisi Erdoğan ŞENTÜRK ile görüştüler. İzorya Zeytinyağı' nın özellikle laboratuvar bölümünde incelemelerde bulundular.

Mut' ta İlaçsız Yetişen 15 milyon Zeytin Ağacı Var:

Sohbet ortamında geçen incelemeler esnasında Erdoğan ŞENTÜRK: " Mut ilçesi zeytin açısından çok kıymetli değerlere sahip; ilaçsız zeytin yetiştiriyoruz ve yöredeki zeytin ağacı varlığı 15 milyona ulaştı. Mut Zeytini Gen Bahçesi; Mut Zeytini' ne ivme katacak ve gelecek kuşaklara doğru bir şekilde aktarılmasını sağlayacak. Başta Mersin Valimiz Sn. ALİ İHSAN SU olmak üzere, teknik kadro ve Mut Zeytini fidanlarını toprakla buluşturacak olan ekibe kadar emeği geçen herkese teşekkür etmemiz gerekir" şeklinde konuştu.

Bornova Zeytincilik Araştırma Enstitüsü' nden Gelen Teknik Kadroda Yer Alan İsimler:

Önder ERALP (Yüksek Ziraat Mühendisi)
M. Kerem SAVRAN (Yüksek Ziraat Mühendisi)
Serkan KAPTAN (Yüksek Ziraat Mühendisi)
Dr. Mehmet HAKAN

Ayrıca Mut Tarım ve Orman Müdürlüğü' nden:

Osman YENİSARAÇ (Gıda Kontrolörü)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder