9 Aralık 2019 Pazartesi

DAVUT ER: “MUT ZEYTİNİNDE HİÇ İLAÇ YOK”

Davut Er: Mut Zeytini İlaçsız
Davut Er: Mut Zeytini İlaçsız

Zeytin ve zeytinyağı sektörü 2019-2020 zeytin ve zeytinyağı sezonunda 15 milyon zeytin ağacı varlığı ile Türkiye’nin en önemli zeytin üretim bölgelerinden Mersin’in Mut ilçesinde Zeytin ve Zeytinyağı Ortak Akıl Toplantısında bir araya geldi.
Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği (EZZİB) ve Mut Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) işbirliğinde düzenlenen toplantıda, son 30-40 yıllık süreçte zeytin varlığında büyük gelişim olan Mut’un sofralık zeytin ve zeytinyağı üretiminin daha fazla ihracata yönelmesi için MUTSO ve EZZİB işbirliği kararı aldı.
Mut’un coğrafi konumu nedeniyle hiç ilaç kullanmadan zeytin ve zeytinyağı üretebildiğini söyleyen Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er, son yıllarda zeytinyağı ve zeytin rekoltesi yükselen Mut ilçesinin, yeni plantasyonların verime geçmesi ile birlikte önümüzdeki dönemde zeytincilik sektöründe konumunu güçlendireceğine vurgu yaptı.
Mut ilçesinde Zeytin ve Zeytinyağı Ortak Akıl Toplantısı
Türkiye’de zeytinyağı tüketiminde son yıllarda önemli bir artış olmasına rağmen; kişi başı tüketimin 2 kilogramla sınırlı kaldığı bilgisini de veren Başkan Er, Türkiye’de kişi başı zeytinyağı tüketiminin 5 kg’a çıkmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder